over LEON

jong en blij

Leon is geboren en getogen in Tilburg.
Al op jonge leeftijd is hij actief in de muziek.
Als hij 10 jaar oud is speelt hij accordeon
bij het jeugdensemble “Jong en blij”


holidayband
Wortel Negen foto

Vanuit het schoolorkest “The Holiday Band” groeit
hij als toetsenist-zanger uit naar een all-round top-40 orkest
dat onder de naam: “Wortel Negen” in die jaren veel bekendheid
genoot in Tilburg en omstreken.


Later

Image1

In 2000 stopt hij met het orkest.  Maar het zingen zit hem intussen in het bloed.
Acht jaar later haalt collega zangeres Jody Lynn Mitchell hem uiteindelijk over mee te doen aan het open podium van het Palazzo in Grave. Sinds die zondag in november 2008 is Leon actief als solo-zanger.

LG PR goud banner

Eerst nog alleen met country-muziek, onder de naam Lenn Galloway, omdat daarin vooral zij hart ligt.Maar vanaf 2012 aangevuld met Nl-talige nummers en muziek uit de jaren ’60 om zodoende als zanger-entertainer breder inzetbaar te kunnen zijn.


Van 2013 tot 2019 is LEON ook een actief lid van het

foto KTM + logo

Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia.
Hier zingt hij een heel ander repertoire.  Van de parelvissers van George Bizet en werken van Verdi tot meer moderne nummers van de Beatles of zelfs Bohemian Rhapsody van Queen.
Hier geniet hij zijn vocal coaching en leert hij ook veel van de samenzang met bijna 100 andere mannen verdeeld over de vier verschillende registers.  LEON staat zijn mannetje daar, niet bij de bassen of 1e of 2e tenoren, maar bij de baritons.


Vanaf 2018 beschikt LEON ook over een eigen moderne geluidsinstallatie. Daarmee kan hij uw feest tot maximaal ongeveer 80 a 100 personen muzikaal verzorgen. Voorkeuren in uw muziekkeuze zijn daarbij bespreekbaar.
LEON houdt zelf niet van muziek met een al te grote geluidsdruk. Het volume van de performance is dus zeker bespreekbaar en aan te passen aan al uw wensen.


2020 is voor LEON het jaar dat hij, althans voor zijn reguliere baan, met vervroegd pensioen gaat. Hij is nu ook in de gelegenheid om bijvoorbeeld ‘s-middags een optreden te verzorgen. Via collega Peter van Berkel komt hij op het idee om de zorgcentra in de regio aan te schrijven om zich bekend te maken. Het uitdelen van een kennismakingsvoucher met een substantiële waarde leidt tot een mooi aantal boekingen. Speciaal voor dit soort optredens heeft LEON zijn repertoire uitgebreid met meer liedjes uit de jaren 50 en 60, ook oudere Nederlandstalige liedjes die de cliënten kunnen meezingen, een aantal bekende crooners en ook kerstliedjes. Kortom het repertoire is aangevuld tot een redelijk veelomvattend en breed assortiment.


2020 is voor LEON het jaar dat hij, althans voor zijn reguliere baan, met vervroegd pensioen gaat. Hij is nu ook in de gelegenheid om bijvoorbeeld ‘s-middags een optreden te verzorgen. Via collega Peter van Berkel komt hij op het idee om de zorgcentra in de regio aan te schrijven om zich bekend te maken

Het uitdelen van een kennismakingsvoucher met een substantiële waarde leidt tot een mooi aantal boekingen.

Speciaal voor dit soort optredens heeft LEON zijn repertoire uitgebreid met meer liedjes uit de jaren 50 en 60, ook oudere Nederlandstalige liedjes die de cliënten kunnen meezingen, een aantal bekende crooners en ook kerstliedjes. Kortom het repertoire is aangevuld tot een redelijk veelomvattend en breed assortiment.


Juist in de maand NA het versturen van de kennismakingsvoucher aan diverse zorgcentra, is de corona-crisis gekomen. Veel optredens zijn afgezegd, logisch.

En later zijn optredens omgezet naar “tuin-concertjes” of “balkon-concertjes”.
Het is een nieuwe werkelijkheid geworden, en LEON heeft diep respect voor alle medewerkers in de zorg en wenst alle cliënten en verplegers het beste. Stay safe ♥♥♥.